Wie ben ik


‘Betrokken, empathisch, sensitief en open. Ik ben geïnteresseerd in de mens en naar de wisselwerking tussen lichaam en geest. Ik hou van harmonie en streef naar balans.’

Ik ben Nicole Stoopen, bevlogen eigenaresse van mijn acupunctuurpraktijk in Gilze. Daarnaast ben ik werkzaam als fysiotherapeute bij Fysiotherapie Gilze. Ik woon samen met Jeroen en onze prachtige dochters Mila en Liz.

Fysiotherapie op haptonomische basis

In 2003 ben ik afgestudeerd als fysiotherapeut. Ik ging aan de slag in verschillende instellingen en praktijken om ervaring op te doen. Al snel merkte ik dat ik veel vanuit mijn gevoel werkte en geïnteresseerd was naar de mens achter de lichamelijke klacht. Dit motiveerde mij om de tweejarige opleiding haptonomie te volgen. Mijn passie is om cliënten bewuster te maken van hun lichaam en gevoel en de wisselwisseling hiertussen. Fysiotherapie op haptonomische basis geeft mij veel verdieping in mijn vak.

Profielfoto

Verdere uitbreiding en verdieping met acupunctuur

Na behalen van haptonomie-diploma miste er toch nog iets. Tijdens mijn behandelingen ervoer ik steeds vaker dat ik de oorzaak van klachten beter aan wil pakken, om deze van binnenuit te herstellen. Het lichaam op een natuurlijke manier in balans brengen, is iets wat mij enorm boeit. Zo kwam ik uit bij de Traditionele Chinese Geneeskunde. Met veel plezier heb ik een driejarige studie Klassieke Acupunctuur gevolgd en heb deze in 2010 afgerond. Enthousiast gemaakt door deze studie ben ik in april 2011 met mijn eigen praktijk voor acupunctuur gestart. Inmiddels beschik ik over ruime werkervaring. Om mijn kennis op peil te houden, volg ik regelmatig bij –en nascholingen. Mijn specialisaties zijn: stress –en/of spanningsklachten, hormonale klachten, neurologische aandoeningen en pijn.