Acupunctuur: natuurlijk, veilig en effectief


Acupunctuur maakt deel uit van de traditionele Chinese Geneeskunde. Die lichaam en geest als één geheel ervaren. Een probleem wordt nooit los van elkaar gezien, maar staat steeds in verbinding met een ander gedeelte van ons lichaam. Een lichamelijke klacht staat dus niet op zichzelf, maar is een uiting van een verstoring in onze energiebalans.

Blokkades oplossen met acupunctuur

Acupunctuur is de meest bekende techniek voor het herstellen van onze energiebanen. Tijdens een acupunctuurbehandeling worden zeer dunne naaldjes op speciale punten (de energiebanen) in het lichaam geplaatst. Hierdoor wordt de stroom van de energie beïnvloed en worden blokkades opgeheven, waardoor klachten verminderen of verdwijnen.

Energiebanen (meridianen) in je lichaam

Er loopt een stelsel van energiebanen (meridianen) door ons hele lichaam. Deze banen zijn verbonden met alle organen, spieren, botten en weefsels. Bij een verstoring van het evenwicht in ons lichaam kunnen we hierop via de betreffende energiebanen invloed uitoefenen.

Verstoorde energiehuishouding en lichamelijke disbalans

In een gezonde situatie is de energie in ons lichaam in balans. Er zijn verschillende oorzaken te noemen waardoor onze energiehuishouding wordt verstoord. Enkele voorbeelden zijn: verkeerde eetgewoonten, stress, klimaatfactoren en overwerk. Door deze verstoringen kunnen allerlei klachten ontstaan. Bij een disbalans kan acupunctuur een goede uitkomst bieden, zeker wanneer het lichaam niet uit zichzelf kan herstellen.

acupunctuur
acupunctuur
acupunctuur